dilluns, 15 de juny del 2009

Catalunya, Campiona d'Espanya per Federacions

Aquest cap dissabte, es va celebrar a la ciutat manxega de Ciudad Real el Trofeu Federacions de 1ª Categoria, Catalunya participava i era la principal favorita tant homes com en dones. El grup es veia representat per dues atletes, na Judit en el 1.500 m i na Lídia en el 5.000 m, totes dues amb la condició de campiones de Catalunya d'aquesta prova. Les dues curses tenien la particularitat, de tenir una rival especialista en la distància que faria molt complicada la victòria.
  • A la "fantàstica" hora de les 11:20 es donava la sortida al 5.000 m ll, amb una temperatura d'uns 38º. A la cursa femenina es feien uns bons registres (en comparació amb la masculina) de 16'55" per Alessadra Aguilar guanyadora de la cursa i de 17'05" per "la noia del grup" Lídia Rodríguez, amb més de 10" de marge sobre la tercera atleta que representava a la Comunitat de Madrid. Una bona collita de 7 punts per Catalunya, que demostren que ja és una atleta en la que confiar per les cites nacionals.
  • Ja per la tarda, tenia lloc el 1.500 m ll. Amb un primer mil una mica lent i apretant al darrer 500, na Judit es jugava la victòria amb la migfondista de La Manxa, Esther Desviat. Finalment el primer lloc va ser per la manxega, 4'30"92, a mig segon de diferència na Judit aturava el crono en 4'31"44.
  • Al final de la jornada, tot i la indisposició patida per l'atleta de 400 m tanques, Laia Forcadell que l'impedia competir, Catalunya obtenia el primer lloc del podi amb un amplíssim marge de 31 punts sobre Andalucía que era 2ª i de 41 sobre Madrid que era tercera.