dilluns, 1 de juny del 2009

30 de maig; Campionat de Catalunya; Aire Lliure Absolut

Com ja ve sent habitual el darrer cap de setmana de maig - primer de juny, té lloc el Campionat de Catalunya Absolut, novament en modalitat Open. Aquest any ens desplacem fins el Baix Empordà doncs a l'Estadi Josep Plà Arbonés, es celebra conjuntament amb Míting de Palafrugell. En aquesta edició de 2009, la inscripció d'atletes del grup és de les més nombroses del darrers anys, seguiu llegint i coneixereu el detall.
  • A la jornada de matí, tenen lloc diversos concursos de llançaments i salts, més les semifinals de les proves de velocitats, per tant cap dels nostres va entrar en competició.
Ja per la tarda l'horari estava ben atapeït, de proves de mig fons i fons, per ordre tenim:
  • 800 m ll femenins: Una prova, a la que inicialment s'havia annunciat les presència de fins a 3 atletes estrangeres amb marques inferiors a 2'4". Finalment, per un motiu o un altre cap d'elles va ser present a la cursa, les atletes catalanes Mª Carmen Gonzalez i Esther Guerrero sortien amb l'objectiu de fer mínima (2'08") per l'Europeu de Lituania. Les dues van assolir el seu objectiu i feient marca personal. Pel que fa a nosaltres, participava na Geraldine Barré, aconseguia el 9è lloc amb un temps de 2'21"49, un segon per sota de la marca obtinguda a la jornada de lliga.
  • 1.500 m ll femenins: Amb l'absència de Rosa Morató, gran dominadora del Campionat amb 7 títols a les darrera dècada, na Judit Plà competia en aquesta distància amb l'objectiu d'assolir el títol i realitzar una bona marca. Amb ella prenien part de la cursa 3 atletes estrangeres de nivell, una d'elles la Txeca Lenka Masna atleta de 2'2" al 800 i 2'38" als 1.000 m. Pràcticament sobre la mateixa línia d'arribada, na Judit superava a l'atleta Txeca i es proclamava guanyadora de la cursa i Campiona de Catalunya. El temps realitzat de 4'21"50, és de 2"50 millor que el del Campionat de 2008 i possiblement és la tercera millor marca de sempre per l'atleta.
  • 1.500 m ll masculins: En aquesta prova, participava el recient arribat al grup Khalid Merroune, atleta de classe que per primera vegada el veiem competir en una cursa de nivell. El grup va sortit ràpid amb un primer 400 m sobre 57", després es va frenar i es van completar les següents voltes sobre 1'1" i 59"xx, el grup va arribar compacte a la darrera recta i amb un gran final, en Khalid va acabar segon amb una marca de 3'41"82, primer atleta amb llicència catalana, però sense dret a podi del Campionat. El campió va ser Víctor Montaner amb 3'42"31, 6è de la cursa el que mostra que va haver una arribada molt ajustada.
  • 5.000 m ll femenins: Aquesta prova es presentava molt oberta de cara al títol, doncs el duel entre la nostre atleta Lídia Rodríguez i la blaugrana Txell Calduch era força interessant. Na Lídia, que l'any passat amb un temps de 16'50" va ser segona darrera de Jacqueline Martin, tenia ara l'oportunitat de fer doblet en una mateixa temporada, títol de 10.000 m i 5.000 m, hauríem de tirar d'estadística per comprovar des de quan no es produïa aquest fet. Ja des de la primera volta la cursa es va estirar clarament, per davant corrent sola l'atleta etíop Frehiwat Goshu (4a a la cursa junior al Mundial de Cros d'Amman), la Lídia de manera intel·ligent anava corrent molt constant en un segon grup, a bastants metres del primer, en el que es trobava Txell Calduch (que havia corregut en 16'42" en lliga catalana). Segurament per haver-se imposat un ritme massa exigent l'atleta blaugrana va anar de més a menys, el que va permetre a la nostre atleta del ISS, fer un bon final i amb marca personal inclosa (16'36"90) aconseguir el títol de Campiona en 5.000 m. Preveiem una bona temporada a l'aire lliure per aquesta atleta.
  • 3.000 m obstacles masculí: Ja cap al final de la jornada ens trobem amb aquesta prova a on tenim dos present dos dels nostres atletes, en Oriol Cascalló i en Javi Torres. L'inici de la cursa coincideix amb la dels 5.000 m marxa femení, el que fa que uns i altres coincideixin a la Cambra de Requeriments. Tot i que a aquella hora la temperatura ja era fresca, és va elevar per moments... sort de la ria que va calmar el ànims. La cursa era plena d'atletes de gran nivell tant foranis com a catalans, el que donava la possibilitat d'assolir grans registres. Finalment no es van produir, però no passa res queden moltes setmanes i proves per aconseguir-ho. En Oriol quedava 4at català amb un temps de 9'17"36 i en Javi Torres, que no acaba d'arrodonir una cursa al nivell que té a les seves cames, 10è català amb 10'00"99, de totes maneres segueix amb la progressió de marques en totes les curses que ha disputat fins el moment. Ànims als dos!!
  • 5.000 m ll masculí: Ara si, que a les 21h 20m arribem al final d'aquesta llarga jornada. En aquesta prova tornem a tenir dos atletes, un d'ells ja acostumat a disputar el Campionat, en Alex Almeida, per l'altre, en Manu Salvador serà la seva primera participació a l'absolut. La cursa no és fàcil, doncs la disparitat de nivells i el fort ritme imposat pels atletes africans, fa que la cursa s'estiri ràpidament, l'Alex troba grup, però en Manu queda en una complicada posició, corrent en solitari a les darreres places. Desgraciadament l'Alex es retira sobre mitja cursa, en Manu lluitant fins el final aconsegueix marca personal 15'23"15, millorant en 7" el registre aconseguit la temporada passada en el Camp. d'Espanya Júnior a Vitòria, moltes felicitats Perico!!, a l'Alex animar-l'ho i treballar de cara a les properes curses per endurir el caràcter.
  • Doncs bé, això va ser tot i després de més de 12 hores vam tancar la paradeta de la Cambra de Requeriments... una gran jornada atlètica.