dimecres, 9 de novembre del 2011

XXXVIII Cros de Santa Coloma de Farners

Diumenge 6 de novembre a Santa Coloma de Farners es disputava la segona jornada del Circuit Gironí de Cros, la primera es va celebrar el 30 d'octubre a Olot. A diferència d'altres temporades, la presencia d'atletes de la Quadra Atlètica Manel Pla en aquest primer cros de l'any va ser més aviat escassa.
  • El cros es disputava a partir de les 10 hores en el Parc de Sant Salvador, la pluja va ser la principal protagonista. Ja havia remullat la zona durant els dies anteriors, i tampoc va faltar a la cita i durant tota la matinal va estar descarregant amb certa intensitat. El que va provocar que part del circuit estigués molt enfangat.
  • Per ordre cronològic la actuació dels atletes del grup va ser la següent:
  • Veterà A: David Tortosa (UPV) 4at amb 15'39", guanyador de la categoria Ramón Cuenca (UCA) amb un temps de 14'42".
  • Júnior masculí: En un cursa conjunta amb els atletes veterans, dos atletes del ISS. Aniol Collado, en el seu debut en el cros finalitzava en 18è lloc (16'19"), just darrera seu entrava Alejandro Loscos (19è - 16'24"). Segur que durant la temporada podrem veure uns emocionants duels entre ells dos, que de ben segur els portaran a millorar el seu rendiment. El vencedor de la categoria i de la cursa era Jonatan Romeo (Lloret-La Selva) emb 14'16"
  • Juvenil Femenina: Després de molts anys fent marxa, Adriana Muñoz tornava al cros. La temporada passada com a cadet, podríem dir que ho va guanyar tot, Campiona d'Espanya de 3.000 m en pista Aire Lliure, Campiona d'Espanya de 5 kms en ruta, Campiona de Catalunya i moltes altres victòries en competicions per clubs i per autonomies. Des d'aquí l'hi donem la benvinguda al grup i l'animem en aquesta nova etapa que acaba de començar. Pel que fa a la competició, finalitzava en 6è lloc (8'33"), la victòria va ser per a Ingrid Pino (FCB) amb un temps de 7'51".
  • Júnior femenina: Degut a la baixa participació en categoria femenina, en el circuit gironí de cros, és costum agrupar quatre categories (júnior, promesa, veterana i absoluta) en una sola cursa. En aquest cas es disputava sobre 4.200 metres que és la distància que correspon a júniors i veteranes. Bea Caspar aconseguia la victòria de la cursa a nivell absolut amb un registre de 14'27", amb una avantatge de 32" sobre la també obstaculista Anna Quílez. En quart lloc, Noelia Alcón amb 15'11".
  • Sènior femenina: Noelia Ferruz, atleta incorporada aquesta temporada al grup, finalitzava en 7è lloc amb 16'38".
  • Sènior masculina: 6è Alex Almeida (29'07"), 8è Gabriel Funes (29'33"), 14è Javier Acedo (30'05") i 19è Pere Ocaña (30'53"), la victòria era per a en Hamid Kabouri del Lloret la Selva (27'33").