diumenge, 22 de novembre del 2009

3ª Jornada de Cros 09-10, 22 de novembre

Aquest diumenge, dos han estat els cros amb participació dels atletes del Grup Manel Plà, els que han competit a terres catalanes ho han fet a Sant Boi de Llobregat a on es celebrava la Quarta Edició del Cros Solidari per la Salut Mental i els que han participat a un Cros del circuit Nacional ho han fet al Internacional Valle de Llodio.
4t Cros de Sant Boi: Tot i que la pluja de la nit ha fet que a primera hora el matí fos fresc, amb el pas del temps ha quedat una matinal que semblava de primavera. El cros es disputa en el Parc de la Muntanyeta de Sant Boi, un bon lloc ideal per córrer i que permet fer una volta variada i exigent. Amb excepció de les curses escolars (fins a juvenil), la resta de curses han acollit a la resta de categories, és a dir, júnior, promesa, sènior i veterà.
  • Cursa femenina: Des del primer metre de cursa, la nostra companya Lidia Rodríguez ha imposat el seu ritme, el que ha provocat que ràpidament es distàncies de la resta de corredores. Tot i que és difícil competir en solitari, na Lidia ha estat capaç en tot moment de mantenir un ritme de creuer fort, el que ha fet que arribés a meta amb un temps de 15'00" i s'alcés amb la victòria, 1'9" d'avantatge sobre Mª Engràcia Coll que ha estat segona. Tenint en compte que la cursa era sobre uns 4.250 m aprox, es veu que la diferència de ritme ha estat notable.
  • Cursa masculina: La distància de 6.200m aprox, resultava una mica curta per al nostre participant en Pere Ocaña, en el seu primer cros ha tingut bones sensacions i recuperant posicions amb el pas dels kms, finalitzava 13è amb 21'13" a 2'12" del primer en Ait Ben Aissa.
  • Com a anècdota, dir que el mític migfondista italià Genaro di Napoli (Camp. d'Europa de 1.500m al Europeu de Split al 1.990), present aquest dies a Barcelona per motius laborals ha participat al cros quedant en 6è lloc (20'07"). Resultats Cros de Sant Boi
XXVI Cros Valle de Llodio: Pel que s'ha pogut veure per televisió el terreny estava en òptimes condicions per a la pràctica del Cros, el que es agraït pels atletes, doncs el fang present en moltes edicions complica en gran mesura el desplaçament.
  • Juvenil femenina: Després de passar un dies amb problemes físics, l'Ani Mata tornava a la competició, finalitzant en un molt bó 6è lloc de 43 participants, amb un temps de 14'37" a només 22" del tercer lloc que donava accés al podi, però a 1'26" de la guanyadora Marta Frechilla.
  • Sènior femenina: Sense informació en aquests moments, creiem que algun problema físic deu haver impedit a Judit Plà a competir al seu nivell. El que l'ha portat ha estar molt lluny de les primeres atletes espanyoles i de les places que en aquests moments poden donar accés a l'Europeu de Dublín. Amb un temps de 28'22" era 15a, a 1'25" de Rosa Morató que ha estat la primera espanyola.
  • Sènior masculina: En una cursa plena de figures a nivell espanyol i mundial, 3 han estat els atletes del grup que aquest any han pres la sortida. En Jacques Caignard debutant a Llodio, era 44è amb 34'46", en Joan Izàbal que tenint en compte el nombre de participacions, ja és un expert 55è amb 36'21" i en Javi Torres que aquesta setmana va patit problemes intestinals, que potser l'han deixat mermat de forces per avui, 60è amb 36'56". Resultats Cros de Llodio.

1 comentari:

Sooly ha dit...

Són 3 les maratons de Barcelona fetes per en Jordi Solà, amb una millor marca de 2h45'29.
Parlant d'Italians il.lustres us puc dir que sobre la mateixa graella d'arribada de Florència vaig adelantar a tota una llegenda: Orlando Pizzolato. Atleta italià que va guanyar la Marató de New York dels any 84 i 85. Tot un honor