dijous, 16 de juliol del 2009

Míting Ciutat de Mataró, 15 de juliol

Degut a les obres de remodelació de l'estadi Municipal d'Atletisme de Mataró, el Míting no es va poder celebrar les dues darreres temporades. Ara ja al 2009, amb les noves pistes ha tornat aquesta competició que desgraciadament és un dels pocs mítings que es celebren a Catalunya. El Centre Atlètic Laietània es va bolcar en l'organització d'aquesta competició i la opinió generalitzada va ser molt positiva. El calendari de la jornada era molt extens, però en contra dels interessos del grup, no hi havia ni 5.000m, ni 3.000 m obstacles. Per tant la participació del grup es va reduir a 2 atletes en diferents sèries del 1.500 mll:
  • 1.500 m ll sèrie A: Amb un ritme previst de pas del 1.000 m de 2'29"-30", sortia en Marc Villellas com a llebre complint correctament amb el ritme, però per davant d'ell anava Ian Cronin dels USA, amb uns metres d'avantatge que poc a poc aniria a menys. Al pas pel 800 en 2'00" en Marc finalitzava la seva tasca i deixava via lliure al grup per a la disputa de la victòria. En Jordi Comas, lleugerament despenjat del grup passant en 2'3" (aprox), posava fí a la seva cursa. Resultat: 1er Ian Cronin 3'45"35, 2on Daniel Pérez 3' 47"22, 3er Saül Castro 3'49"03. Jordi, ànims i a seguir lluitant!!
  • 1.500 m ll veterans: Un cop finalitzat tota la jornada, la darrera prova de la nit era la sèrie de veterans del 1.500, amb la participació d'una vintena d'atletes. Entre ells, els "nostres" Joan Gasch, que mostrava uns evidents símptomes de nerviosisme en els minuts previs i en Isidro Valderas que estava més tranquil. El ritme previst pel cap de cursa era de 1'8" la volta, que donen uns teòrics 4'15" finals. En Joan que en tot moment anava ben col·locat en el grup de cap en 4a - 5è lloc, se'l veia bé, tenint en compte la seva marca en 800, el pas d'ahir de 2'16" és bastant còmode. La cursa, darrera d'aquest grup ja anava ben estirada, amb en Isidro en posicions intermitges. A partir del 800 m, va ser quan va començar la competició per a en Joan, acompanyat del gran atleta dels Luïsos Albert López Font, realitzaven una 3a volta en 1'6", en els darrers 200 ja es va començar a gestar la victòria d'en Joan i fent la recta d'arribada ja distanciat, aturava el crono en 4'10"97, per 4'13"74 de López Font i 4'14"01 de Edgar Florencio (FCB). En Isidro 4'30"83, fent marca per unes dècimes.
  • Al finalitzar la cursa, en Joan Gasch rebia a mans d'en Romà Cuyàs, President de la FCA, el trofeu acreditatiu de la victòria en el Míting Ciutat de Mataró. En aquest moment es podia apreciar clarament, que en Joan havia transformat tots els nervis en una felicitat, que era compartida per tots els allà presents. Exceptuant les proves de promoció locals, la victòria d'en Joan va ser l'única victòria d'un atleta Laietà en tota la jornada. Moltes felicitats!!
  • Resultats del Míting.