dilluns, 4 de maig del 2009

Lliga Catalana 1ª Categoria; Final A

Diumenge 3 de maig, es celebrava a les Pistes de Mataró la jornada Final de la Lliga Catalana de 1ª Categoria, pel matí tenia lloc la competició masculina i per la tarda la femenina. A aquesta darrera jornada han accedit 8 equips que optaran al títol i també a la possibilitat de classificar-se pel Campionat de Catalunya de clubs que es celebrarà el proper 24 de Juny (Sant Joan), conjuntament amb els equips que disputen lligues nacionals. Climatològicament el dia era excepcional, per anar a la platja, però per a les curses de fons la temperatura era elevada.
  • A la competició masculina, els primers atletes en competir eren els del 5.000 m, en Isidro Valderas (Canaletes) i en Pere Ocaña (Laietània) que corria com a "local". Curiosament, per a en Isidro representava el debut en la distància i per en Pere el debut en lliga, el que feia que afrontessin la cursa amb molt de "respecte". En aquesta jornada final al celebrar-se a programa complert, fa que els clubs necessitin a molts més atletes que a les jornades classificatòries, el que fa que participin alguns no habituals. Tot i que estem parlant dels 8 millors clubs de primera i que hi ha atletes que doblen, hi ha proves a on el nivell mig no és elevat. En Pere Ocaña finalitzava 8è amb un temps de 16'48", molt satisfet pels punts que aportava a l'equip i en Isidro que no va trobar el ritme de cursa, 13è amb 17'59".
  • Al 1.500 m, en Marc Villellas tenia uns forts rivals Miquel Quesada (JAS), Víctor Montaner (FCB), Àvila (Manresa), etc,... en una cursa complicada, va finalitzar en un bon lloc 7è lloc amb 4'7".
  • Per acabar la jornada de matí, els 3.000 m obstacles amb en Joan Izàbal, trobant-se molt bé, va realitzar una cursa fantàstica que el va portar a millorar la seva marca personal en 4 centèssimes, deixant-la en 9'50"55 i classificant-se en el 4at lloc.
  • A la jornada de tarda, competició femenina a la mateixa prova participava la Marta Gómez (FCB) que amb un temps de 11'26" quedava segona.
  • A nivell de club, ens trobem amb la cara i la creu. La cara seria pel C.A. Laietània que millorant el 5è lloc de 2008 es classifica com a 4at, a només 5,5 punts del tercer glaó del podi que es segueix resistint any rera any. La creu pel C.A. Canaletes, que després de la progresió dels darrers anys, ara feia un pas enrere i es classificava 7è quedant fora del Campionat de Catalunya, per només 3,5 punts a favor del Castellar. El FCB, guanyava tant homes com en dones amb una superioritat insultant.