diumenge, 22 de març del 2009

Cursa del Barça

Encara amb la ressaca dels Campionats d’Espanya de Cross, clubs i autonòmics, i com a setmana prèvia del Camp. de Catalunya de 10.000 m ll i del Mundial de Cross, aquest ha estat un cap de setmana tranquil pel que respecta a competicions dels membres del grup. L’única prova amb presència, ha estat la II Cursa Barça – L’Illa, en ella han pres part els atletes blaugranes Judit Plà i Jordi Comas que estaven entre els favorits per endur-se la victòria.
En Jordi tenia com a principal rival a en Ruben Palomeque, que ja va ser el guanyador de la primera edició, si en 2008 amb un temps de 20’ 07” aconseguia guanyar a en Nacho Cáceres que entrava només un segon per darrera. Avui en Ruben, aconseguia de nou la victòria amb la mateixa marca i també un segon per davant del seu company d’equip en Jordi Comas. Tercer ha estat el migfondista Víctor Montané amb 20’ 20”.
Pel que fa a la cursa femenina, la Judit avui tenia la important oposició de l’atleta Txell Calduch, que en els darrers anys està sent la gran dominadora de les proves de fons en ruta del calendari català. Amb un temps final de 22'22" la Judit s’imposava de nou a la Cursa Social del Barça, 9” segons després entrava a meta la Txell Calduch i completava el podi l’atleta també blaugrana Nuria Puig, amb un temps de 24’ 13”. En quarta posició, molt a prop de la tercera, ha entrat la Yolanda, completant una gran cursa. El ritme d’avui poc ha tingut a veure amb el fa un any, doncs el temps final ha estat un parell de minuts inferior al de la edició anterior.
En quant a participació, els organitzadors de la Cursa deuen estar contents, doncs s’han passat dels quasi 1000 corredors de la primera edició a pràcticament 1.300 a la d’avui. Destacant positivament, que una cinquena part dels participants han estat noies, que és un proporció que està molt per sobre del que és habitual a les curses populars. La distància com ja va succeir a la primera edició no ha estat l’anunciada pels organitzadors de 7 kms, sinó que s’ha quedat en uns 6,6 kms aproximadament.