diumenge, 29 de març del 2009

28 de març - Mundial de Cross Amman 2009 / Camp. Catalunya 10.000 m

Els atletes de la Quadra Manel Plà el dissabte 28 de març, tenien dues cites molts importants dins dels objectius marcats per a la temporada 2008/2009. Per ordre cronològic, la primera en competir era la Judit. Recordem que al quedar en 6ª posició al Campionat d'Espanya de Cross, va ser seleccionada per formar part de l'equip espanyol als Campionats del Món que es celebren a Amman (Jordania). Aquesta ha estat la seva 10ª presència en un Mundial de Cross, les dues primeres com a junior (a una de elles va aconseguir la 15ª plaça, que és la millor de les aconseguides en tota l'història per una atleta espanyola), les dues següents en el Cross Curt i ja la resta en el Cross Llarg. Es donava la sortida a la cursa i ràpidament es formava el grup de cap format per les atletes d'Etiòpia, Kènia i una sorprenent Kimberley Smith de Nova Zelanda que donava "el toc de color blanc" al grup. A la part de la darrera teníem a la portuguesa Sara Moreira i a la jove britànica Stephanie Twell, sobre la que es tenen grans esperances. A continuació en pocs segons i llocs de diferència passaven les quatres primeres atletes espanyoles. Durant la cursa les tres primeres d'elles (Alessandra, Diana i Judit) s'anirien intercanviant les posicions, més endarrere estava la Jacqueline i força despenjada la Cristina Jordán que a la seva primera participació no finalitzaria la competició. La Judit, que sembla que en els Crosos de circuits amb un dur perfil és a on resulta més competitiva, anava escalant posicions volta a volta, 35, 27, 24, per acabar en una magnífica 20ª posició, igualant d'aquesta manera la plaça ocupada per Rosa Morató al 2007 a Mombasa. A nivell de selecció el resultat també va ser un èxit, doncs amb Alessandra 24ª, Diana 31ª i Jacqueline 42ª, s'aconseguia de nou el 4at lloc per equips (per darrera de les tot poderoses Kenia, Etiòpia i de Portugal a la que alguna edició es podria guanyar). Aquesta 4ª posició per equips és el sostre de la selecció e iguala les aconseguides a Marrakech '98, Lausana '03 i Mombasa '07. Des d'aquí felicitem a la Judit per aquest nou important èxit a la seva carrera esportiva. Que de ben segur haurà servit per treure l'espina clavada, que va quedar després de la darrera actuació internacional a l'Europeu de Cros, a on per problemes de salut no va poder competir al seu nivell. Resultats disponibles en aquest enllaç Felicitats!!
Sense temps per a descansar, la següent cita tenia lloc a les Pistes d'Atletisme de Granollers a on el mal temps seria protagonista en alguna de les curses de la tarda. La primera en competir era la Lidia, donat que la resta d'atletes participants no estaven al seu nivell, era la que tenia la cursa més complicada. Fer un 10.000m en solitari de principi a final i amb el handicap de les atletes doblades, no és el millor per aconseguir l'objectiu de realitzar una bona marca. De totes maneres, l'estat de forma que ha demostrat a les darreres setmanes i la mirada de concentració que mostrava a la línia de sortida ens feien albergar grans esperances. Així va ser, no ens va defraudar, encara emocionats per l'èxit d'Amman, a Granollers volta a volta la Lidia anava forjant un gran resultat. Molt constant, sota l'atent seguiment d'en Manel, les voltes s'anaven succeint a 1'25"-26", en tot moment se la va veure sencera, i sense crispar-se va arribar al darrer km a on fent un canvi de ritme va aconseguir doblar a la segona i tercera, per aturar el crono en uns excel·lents 35'41", el que significava rebaixar en 59" segons la seva marca i per segona vegada el Camp. de Catalunya de 10.000m (Palafrugell '07 sent encara promesa) . Estem segurs que en una cursa a la que hagués trobat un grup d'atletes del seu nivell, la marca encara hagués estat millor. Per tant el marge de millora en aquesta prova és gran. Moltes felicitats!! Per acabar, la prova amb la presència més nombrosa d'atletes de la Quadra, el 10.000 m masculí. Un total de 38 atletes inscrits en les tres categories, júnior, promesa i sènior, feien preveure una cursa intensa per a tots els nivells. Aquesta cursa es va disputar amb les pitjors condicions metereològiques de la tarda, pluja i vent, el que contribuïen a una temperatura força baixa. Es donava la sortida i ja a la primera volta la cursa estirada feia que els atletes ocupessin una posició acorde al seu objectiu, l'Oriol al cap de cursa amb en Bernadó, Gasull i Leiva, l'Alex uns llocs més endarrere, en Javi per la meitat i en Joan cap a la cua, doncs el ritme de sortida de tots va ser força elevat. Finalment l'Alex marcava 31'19" molt a prop del seu objectiu i aconseguint una quarta plaça que és la millor posició que ha aconseguit en un Campionat de Catalunya. L'Oriol es retirava cap a la meitat de la prova, en Javi després de prosperar la seva reclamació se li adjudicava una marca de 33'38" (va fer 26 voltes) i en Joan recuperant posicions durant la prova, finalitzava en 33'47" molt a prop de la seva millor marca. Felicitats a tots! Resultats Campionat de Catalunya de 10.000 m