diumenge, 27 de novembre del 2011

88ª Jean Bouin - La clàsica de les clàsiques

A la ciutat de Barcelona, no tenim cap cros dins del Circuit Nacional, el que més assembla pel seu format amb curses per a totes les categories i també amb cursa sènior amb atletes d'èlit és la Jean Bouin, que avui 27 de novembre celebrava la seva 88è edició. Aquesta cursa es va disputar per primera vegada al 1920 i només ha estat interrompuda per la Guerra Civil, no va ser fins el 1947 que per primera vegada es celebrés cursa femenina. Ha estat una fantàstica matinal d'atletisme, que ha començat a les 9 del matí amb la cursa Open, 10.000 inscrits, però només 8.500 arribats a meta i ha finalitzat amb la cursa Sènior Internacional.
  • Cursa Open: Un recorregut força ràpid de 10 kms pels principals carrers de Barcelona, 9è Ricardo Mera 32'40; 30è Gabriel Funes 34'16"; 33è Alberto Segura 34'18"; 61è Demian Martínez 35'33"; 72è Pedro Chivite 35'55" i 157è i primer de la categoria Veterans C Miguel Nieto amb 37'20".
  • Cursa Internacional: D'ella podríem dir que cada any va creixent en nombre de metres, si fa poc es va introduir el "bucle" de l'Avinguda Mª Cristina, aquest any la sortida s'ha donat sota l'arc de meta, el que ha introduït més metres. D'aquesta manera la cursa femenina ha arribat als 6.635 i la masculina als 10.000 metres.
  • Un any més ha hagut una llarga llista de grans atletes, entre d'altres Fifa, Menjo, Lakohouaja, Pol Guillen, Mullera, Cáceres, Quesada, Montaner, Bustos i el nostre company Jordi Comas en categoria masculina i Marta Domínguez, Natalia Rodríguez, les etíops Goshu, Dembova i la nostra companya Judit Pla en la femenina.
  • Els resultats dels atletes del grup, en categoria masculina: 12è Jordi Comas 32'31", 18è Alex Almeida 33'22", 28è Pere Ocaña 35'09"; 31è Marçal Serrallonga 36'37" i 33è Joan Izàbal 37'32", Javi Torres es retirava en el transcurs de la 2ª volta per problemes físics. En Jordi Comas era protagonista de la cursa durant uns minuts, per agafar la responsabilitat de tirar del grup en la segona meitat de la primera volta. D'un total de 44 arribats, el guanyador era l'atleta del F.C. Barcelona Ilias Fifa (30'05"), a 3" entrava Kiprono Menjo.
  • Com ha curiositat, amb la victòria d'avui d'en Ilias Fifa es trenquen 20 de sequera pel F.C. Barcelona, la darrera victòria d'un atleta d'aquest equip, va ser pel nostre apreciat Jordi Garcia (Campió del Món Júnior de Cros).
  • En categoria femenina, Judit Pla en la seva segona cursa, era 9ª amb 24'58. El podi era 1ª Goshu 22'07", 2ª Demboba 22'50" i 3ª Marta Domínguez 22'53".