dilluns, 2 d’agost del 2010

Campionat d'Europa, 5.000 m femenins

Aquesta crònica que ara llegiu, casualment és la número 200 del blog "Quadra Atlètica Manel Pla". Que millor, per aquest número tan rodó, que poder comentar la participació de Judit Pla a la final dels 5.000 m ll del Campionat d'Europa "Barcelona 2010".
  • L'Estadi Olímpic Lluís Companys presenta una grandiosa ocupació, mai vista en una competició Atlètica, des dels Jocs Olímpics a l'any 1992.
  • Diumenge 1 d'agost a les 20:40 hores, 19 atletes a la línia de sortida, repassant la "Start List", na Judit disposa de la 13ª Millor Marca Personal, pel que fa a les marques de la temporada era la 10ª. Tot i això, a excepció de 5 atletes netament superiors, la resta tenen un nivell molt similar i per tant el lloc final està totalment a l'aire.
  • Després d'una emprenyadora Cerimònia de Premiació, es dona el tret de sortida, ràpidament es trenca la cursa. Per davant en grup marxen Konovalova, Augusto, Moreira, Bekele, Abeylegesse i Erdongan que s'acabaria despenjant. Per darrera es forma un grup les restants 13 atletes, Judit en una còmode posició cap a la cua del grup. Per darrera d'ella l'altre atleta espanyola Gema Barrachina que corria amb un aparatós vendatge a la cama esquerra.
  • Les atletes que comanden el segon grup porten un ritme més o menys constant, els parcials aproximats de Judit van sent, 3'5"; 3'6"; 3'6" el grup va perdent alguna unitat, a partir del tercer km, Judit comença a perdre contacte amb el grup el quart parcial puja a 3'12".
  • El darrer mil no el veig, donant la resta el realitza en 3'6" aconsegueix avançar a la noruega Grovdal i atura el crono en 15'35"01, arribant en 12è lloc. Casualment 15'35" és també la marca realitzada al Campionat d'Espanya d'Avilès, però el transcórrer de la cursa ha estat completament diferent, al igual que les sensacions en cursa.
  • Lògicament tots (na Judit la primera), hauríem desitjat que les sensacions en cursa haguessin estat excel·lents. Això hauria permès poder córrer en marques similars a la MMP i poder lluitar, perquè no, per un lloc de finalista, el 8è lloc es va aconseguir amb 15'16".
  • Tot i això, sense cap tipus de dubte, tant per marca com per posició, la l'actuació es pot valorar com a molt correcta. Ha estat ben a prop de la seva marca de la temporada i amb la cursa d'ahir, les seves 4 marques en 5.000 m de la temporada, ocupen els 4 primers llocs del rànking espanyol. Per tant líder indiscutible i posa el fermall d'or a una gran temporada de Pista a l'Aire Lliure.
  • Fer menció especial a Gema Barrachina, que molt tocada de la seva cama esquerra, aconseguia finalitzar la cursa en 16è lloc; 16'00", Desitjo que fent bondat durant el temps necessari, tingui una bona recuperació i que ens faci gaudir de nou en les competicions de la propera temporada.
  • Resultats de la competició.
  • Per acabar, esmentar la participació d'en Pere Ocaña com Jutge de Pista a la corba de la ria, mitja lluna de perxa i pes i sortida de Cambra de Requeriments, que va fer tot el possible per el correcte desenvolupament de la competició a les seves 11 jornades. Segons comenta, ha estat una experiència increïblement bona, amb grans moments que s'han quedat gravats a la retina per sempre més.