dilluns, 21 de juny del 2010

X Reunión Internacional "Villa de Bilbao"

o el que és el mateix però en euskera "Nazioarteko Atletismo Topaketa". Per ordre cronològic, el/la primer/a atleta del grup en competir aquest passat cap de setmana ha estat na Lidia Rodríguez, que disputava el 5.000 m en aquesta reunió d'atletisme de Bilbao. El nivell de les participants, en quant a elit nacional es pot considerar com a alt, tenint en compte la coincidència amb la competició per seleccions que s'estava disputant a Noruega.
  • La següent crònica, ens l'envia el corresponsal Òscar Mora que es va desplaçar al País Basc per a cobrir aquesta competició:
  • La tarda de Dissabte es va presentar amb molt mal temps, típic de la zona Nord. Va començar a ploure amb intensitat i a bufar un vent que no va parar durant tot el meeting. A l'hora del 5000 femení la pluja va afluixar, però no així el vent, que a la contra-recta bufava amb força. Durant l'escalfament, la Lidia i la Cristina Jordan van acordar rellevar-se cada volta per intentar apropar-se a 16'05". Així va ser, i durant les primeres voltes van portar un ritme aproximat de 1'16"-1'17" per volta, que era el correcte. De totes maneres, el ritme es va anar ralentitzant i d'això es va beneficiar un grupet d'atletes que es va posar a roda de la Lidia i la Cristina, que eren les que portaven el pes de la cursa. Per davant, marxaven la Gema Barrachina i la Diana Martin amb altres atletes estrangeres. A mitja cursa ja es veia que seria molt difícil que baixessin de 16'15", ja que la Cristina va començar a afluixar i anar-se enrere i el pes de la cursa va quedar sobre la Lidia, amb un bon grup a roda. Finalment, la Lidia va incrementar una mica el ritme i amb ella es va anar Alba Garcia, que faltant tres y dues voltes va donar relleu. El grup de darrere anava ja molt estirat, i per davant la Diana començava a afluixar. Quan faltava una volta i mitja, la Lidia va fer un gran canvi de ritme i es va anar cap endavant, i l'Alba Garcia va intentar seguir-la uns metres per darrere. L'última volta espectacular a 1'11", passant com una exhalació a una atleta Sud-africana i aproximant-se per moments a la Diana Martin, que algunes voltes abans li portava bastants metres. Finalment va parar el crono en 16'12"51, el que representa una rebaixa de la seva millor marca personal en aproximadament 20". En un dia bastant dolent, meteorològicament parlant, les sensacions van ser bones, encara que bastants voltes es van fer a un ritme inferior al previst.
  • Resultats complerts, plana 11