diumenge, 28 de juny del 2009

Campionat de Catalunya de Clubs, 24 de juny

Tot i que ja han passat uns dies des de la celebració del campionat, aquí va la crònica. El Campionat de Catalunya de Clubs el disputen els 8 millors clubs, els que estan a Lliga Nacional, més els 4/5 primers de la Lliga Catalana. Aquest any novament es celebrava en Sant Joan (festiu) i la seu va ser l'Estadi d'El Congost de Manresa. La tarda va ser molt ventosa, el que va perjudicar les marques realitzades.
  • 800 m masc: El primer en competir va ser en Joan Gasch, aquest atleta del C.A. Laietània que anava convocat com a suplent, va acabar disputant dues proves. Amb el temps just per a la preparació, va pendre part del 800 m, en una cursa de nivell, passant el 200 en posicions capdavanteres, per precaució va cedir un punt en el seu ritme i acabava amb un temps de 2'3"23, fent marca de la temporada i en 6è lloc.
  • 1.500 m masc: La cursa no va començar massa ràpida, portant el pes en Ignasi Àvila es va passar el 1.000, entre 2'51"-53", a partir d'aquí passà al davant l'atleta de l'AAC i la cursa es va anar accelerant, l'Antonio que anant ben posicionat no va poder resistir el fort canvi , finalitzava 5è amb un temps de 4'9"67, per 4'3"44 d'en Víctor Montaner (FCB) que va ser el guanyador.
  • 1.500 m fem: Tot i ser una competició a on el que val és la posició de cara a sumar punts. Aquesta cursa que es podria definir de moltes maneres, direm que va ser lletja i aburrida, veure en una prova de migfons a les atletes rodar per la pista a un ritme proper a 3'40" fa despertar badalls entre el públic. Només és va forçar el ritme a la darrera volta, na Geraldine la completava sobre 1'11" (5'4") i aconseguia un bon 4art lloc, la vençedora de la cursa era Núria Puig que amb una darrera volta de 1'8" aturava el crono en 5'00".
  • 3.000 m masc: En aquesta cursa teníem a en Oriol Cascalló com a representant del ISS Hospitalet, la cursa començava lenta i seria ell el que durant uns metres imposaria un ritme més alt, poc després (sense saber el motiu) la responsabilitat l'agafava l'atleta del Castellar. Definitivament la cursa es va trencar amb el canvi d'en Pol Guillén, que se'n duia amb ell a Ait Ben Aissa del LLeida, per darrera tots els atletes anaven en solitari. En Cascalló s'assegurava la tercera plaça amb un temps de 8'49"35.
  • 3.000 m obstacles fem: En obstacles, no acostuma a haver cursa lenta, es dona la sortida i cada atleta va la seva cursa al seu ritme. Des del primer metre, la cursa va ser encapçalada per l'atleta del nostre grup, Marta Gomez en representació del FCB. Per darrera Judit Llavero del Laiètania, poc a poc anava retallant la distància per emparellar-se amb la Marta a manca de poc més de 1.000 m, i al toc de campana l'atleta mataronina faria un canvi de ritme que seria definitiu per adjudicar-se la victòria amb un temps de 11'13", la Marta entreva segona amb un temps de 11'20"
  • 4*400 m masc: La jornada finalitza amb el mateix atleta amb que l'hem obert, en Joan Gasch. Aquesta prova era molt important, doncs el C.A. Laietània arribava empatat a punts amb la JAS i el 5è lloc estava en joc. La JAS havia guanyat el relleu curt (8 punts), mentre que el CAL havia quedat segon per la cua, la còmode diferència s'havia esvaït. En Joan sortia en primer lloc, tenint en compte que havia competit anteriorment, fa un bon parcial. La resta de l'equip també té un molt bon comportament i amb una marca de 3'35" (5è) s'aconsegueix quedar un lloc per davant de la JAS (6è).
  • Classificació Masculina: 1) FCB 149 punts, 2) ISS-L'H 108, 3) AAC 100, 4) MS Lleida 100, 5) CA Laietània 71, 6) JA Sabadell 70 , 7) CA Manresa 60, i 8) CA Castellar 48
  • Classificació Femenina: 1) FCB 144 punts, 2) AAC 117, 3) ISS-L'H 98, 4) CA Manresa 93, 5) CA Laietània 86, 6) MS Lleida 83, 7) CA Igualada 39, 8) Pratenc AA 31