diumenge, 12 d’abril del 2009

4 - 5 d'abril, Sant Joan, Bombers i Lliga Catalana.

Aquesta era una setmana de transició i descans per a la majoria dels atletes de la Quadra Atlètica, tot i això, com el calendari està replet de competicions, uns quants atletes tenien cites importants. El dissabte, tenia lloc la 16ena edició de la Duatló de Sant Joan de les Abadesses, una de les millors proves en quant a organització i nivell del calendari català, es va disputar en la modalitat sprint (5-20-2,5). Formant part de la Lliga de Clubs 2009. En Cesc Guim , corrent el primer parcial a un ritme de 3'12", arribava a la transició en un segon-tercer grup, que corresponien a les posicions de la 5ª a la 10ª. En el tram ciclista, no es va fer un bon registre i es van perdre uns 10 llocs a la classificació, finalment al darrer tram, es va fer una excel·lent cursa a peu, al nivell dels tres duatletes del podi, i va servir per recuperar molts llocs i classificar-se en una bona 11 posició, a pocs segons d'haver fet novament un Top Ten. A la web de la Federació Catalana es pot consultar un resum de la prova i les classificacions. Ja diumenge, a Barcelona tenia lloc la cursa de 10 kms més multitudinària de la ciutat i la segona per puntuació de la RFEA, només per darrera de la San Silvestre Vallecana. Seguint amb el imparable augment d'inscripcions, aquests any Nike parlava d'haver arribar al límit de 18.000 inscripcions, tot i que finalment "només" serien 15.000 els arribats a meta. Com cada any, hi havia un nombrós grup d'atletes de l'èlit nacional: Chema, España, Estevez, Gallardo, Palomeque, Martin Berlanas, Marco i Marta Domínguez i Natàlia Rodríguez en quant fémines. Pel que fa als atletes del grup, tots van realitzar una molt bona actuació, en Paul Sie, a la que creiem que pot ser la seva millor cursa de 10 kms fins el moment, va marcar 31:12 el que significà la 14ª posició de la general i la oficiosa 2ª plaça dels NO professionals. En Pere Ocaña, fent una cursa quasi calcada a la de 2008, acabava en 75è lloc amb una marca de 34'10" (5" menys que a 2008), molt satisfet per haver marcat el segon parcial bastant més ràpid que el primer. Tot i que darrerament no estan entrenant gaire, també estaven a "Bombers" en Javi Catalina (37' 01"), que tenint en compte el seu estat, donava per bó el resultat i la Núria que finalitzava la 72ena noia amb un registre de 45:16. Classificacions en aquest enllaç. La darrera competició amb presència, era la Lliga Catalana de 1ª Categoria, dins del grup A es troben el C.A. Laietània, el C.A. Canaletes i el FCB Barcelona. La 1ª jornada es disputava a les noves pistes de Mataró. La primera cursa del matí era el 1.500 m ll, mostrant un gran estat de forma en Marc Villellas (CAL) amb 4'03"93 va ser el vençedor de la cursa, en Juan Gasch (CAL) que després de molt de temps tornava a disputar la lliga catalana, entrava en lloc amb 4'15"44 i en Isidro Valderas (CAN) en el seu debut a la distància era 13è amb 4'33"18. Passant cap al final de la jornada, ens trobem amb el 3.000 m obstacles, a on en Joan Izabal fidel a la seva cita, aconseguia un excel·lent 4at lloc amb un temps de 10'10"46 (clavant al segon la marca realitzada a la Lliga 2008). Resultats complerts a la web de la FCA. Moltes felicitats per tots ells!