dissabte, 5 de gener del 2008

Sant Silvestres 2007

Tot i que ja portem uns dies de 2007, passo a fer la crònica de les nostres participacions a les Sant Silvestres de 2007.

Per començar crec que cal que ens ubiquem, qui és aquest Sant que dona nom a les curses que es celebren tots els darrers dies de l'any?

No he trobat gaire informació, però crec que si amb tots els dies que té l'any, el clero el va deixar pel 31 de desembre, es que no deuria ser molt important. Segons google, el Silvestre més popular, és el famós gat que sempre anava empaitant a en Piolin i de tant en tant es veia assetjat per en Brutus el Bulldog, les curses seran en el seu honor?Passant al terreny atlètic, la primera en debutar era la Judit que corria al Sur de Gran Canaria - Playa del Inglés (XXVII Carrera Atlética Maspalomas), els Canaris cansats d'anar sempre per darrera de la Península (per allò de l'hora menys), aquest cop decidien anar pel davant i fer la cursa en dia 30, quines coses!!

En cursa, la principal rival per aconseguir la victòria, era la ja familiar marroquí Soud Kambouchia (resident a Osca), la cursa es va desenvolupar com és habitual en els encontres amb aquesta noia. Va deixar que la Judit, portés el pes i marqués el ritme de cursa, per a després ella a la darrera volta pugues canviar i superant a l'atleta del nostre grup entrés a meta uns segons per davant. Sobre una distància anunciada de 5.124 metres els temps van ser 16' 34" i 16' 40" respectivament, la tercera classificada amb un temps de 17'29" va ser l’alemanya Claudia Lokar.




Tornant la península, el mateix matí es disputa la primera edició de la Sant Silvestre de Lloret de Mar, cursa organitzada pel obstaculiste català José Luis Blanco. El moltes vegades criticat, crec que en aquesta ocasió (tots i els problemes habituals d'una primera edició), ha de ser ben valorat pel que ha aconseguit. Reunir a 1.500 corredors, amb un grapat d'atletes de primer nivell no es tasca fàcil a Catalunya. La categoria de famosos ja és de cara a l'aparador, però crec que tot ajuda a donar una major repercussió a l'event.


En Cesc, per reservar-se de cara a les importants competicions que arriben en poc temps, optava per disputar aquesta prova de 5 kms, enlloc de la de Barcelona del doble de distància. També cal dir que importants duatletes catalans corrien a Lloret i els volia marcar d'aprop. Corrent a un ritme estratosfèric, tot i patir problemes provocats per l'estreta sortida, que l'impedien imposar el seu ritme de creuer des dels primers metres, realitza una marca de 15' 25" classificant-se en 20ena posició (arribant amb en Marcel Zamora).


Ja diumenge per a la tarda, es disputen diverses proves:

Sant Silvestre de Barcelona - Cursa dels Nassos, aquesta és la que compta el gruix dels nostres atletes. Amb una participació record d'aproximadament 7.000 corredors la situen com a la segona en nombre de corredors de tota Espanya. És evident que el fenomen running va en augment a Catalunya, doncs en pocs anys s'ha aconseguit dobla la participació.


El circuit de 10 kms amb sortida i arribada al Passeig de Garcia Faria, amb el seu punt més alt a la confluència de Marina amb Meridiana, la fan ser una de les curses més ràpides de la Ciutat. Els resultats (temps oficials) són Jordi Solà (33' 46"), Pere (33' 59"), Oscar (34' 07"), Joan (36' 55") i en Santi amb el mateix temps (fora de concurs).


De la classificació d'aquesta cursa, destacaria positivament la participació de dos atletes catalans que en ambdós casos, van assolir una meritòria tercera posició només per darrera d'atletes kenians, es tracta per una banda d'en Pol Guillén i per l'altre de la jove Núria Puig que fent una marca de 35' 25" demostra estar a un molt bon nivell.


Sant Silvestre de Vilanova del Camí (camí a on?), es tracta d'un poble proper a Igualada que congrega a poc més de 200 corredors per a disputar una cursa urbana de 5 kms. Aquí tenim a la Yolanda disposada a pujar al més alt del podi per tornar a casa amb una bona Panera de Nadal. La cursa femenina és un "frec a frec" entre 3 corredores, arribant al final de la cursa amb la Yolanda lleugerament despenjada de les dues primeres. Però fent gala d'un bon final "La Noia de La Palma", supera a Aida Vallés (18' 30") i queda segona amb 18' 27" per uns molt propers 18' 25" de Noemí Moreno.


En categoria masculina, va guanyar amb facilitat en Roger Roca amb un temps de 15' 39".


Una altre Sant Silvestre de les "modestes" a la que teníem presència era la de Castelldefels. Cursa a on, com es pot comprovar a la notícia adjunta, en Javi i la Núria són autèntiques institucions. Per no disposar de la informació, no puc donar dades de la participació d'en Javi, únicament dir que no se'l veu a la foto de la sortida. Potser estigui pel darrera del núvol de fum?


Ja per acabar, només quedar parlar de la Sant Silvestre Internacional Vallecana, que per celebrar-se a les 20 hores, potser sigui la darrera cursa de l'any, a part de ser també la de major nivell. Tot i que aquest any hi havia baixes importants, doncs uns quants atletes kenians, no van poder sortir del país per les greus revoltes que s’estan visquent, per motiu de les revoltes en protesta pels resultats de les darreres eleccions presidencials.

D'aquesta manera els corredors nacionals, Chema, España, De la Ossa, Sánchez en homes i Domínguez i Aguilar en dones van poder estar més a prop de les primeres posicions.

En aquesta prova teníem a l'Alex, que després d'estar una setmana concentrat a Àvila es traslladava a Madrid. Arribant amb un temps de 31' 41" obtenia una 34ena posició. Sembla ser que el circuit al tenir molts kms de baixada no li va anar bé i les dures rampes del darrers dos kms, van impedir que fes una marca impressionant com la que va obtenir a BCN ara fa un any.

Doncs bé crec que això és tot!!

Fins a la propera crònica :-)

Salutacions, Pere.

P.D: Un dia ens podríem posar d'acord i competir al mateix lloc? :-)))

1 comentari:

Sergi Sierra ha dit...

Quins temps de tots a les Santsils !!! Moltes felicitats a tots.

Nosaltes, a Barcelona, darrera vostre prò amb molta motivació de cara als reptes triatlètics que ens depara el 2008.

Ja ens veurem en algun rodatge o cursa.

Marisol i Sergi
http://em-pareja-dos.blogspot.com